Abonnement met toestel

Wat is een abonnement met toestel? Een abonnement met toestel is een abonnement dat u afsluit en daarbij krijgt u een “gratis” toestel. U betaald wel voor dit toestel maar dit zit bij het abonnement in. Soms als u een erg duur toestel heeft gekozen bijvoorbeeld een nieuwe flagship phone moet u nog een éénmalig bedrag bij betalen, dit bedrag kan vaak oplopen tot €250,-.

(Een flagship phone is het nieuwste toestel van een bepaald bedrijf bijvoorbeeld samsung brengt een nieuwe telefoon uit dan is dit de flagship phone van samsung, het jaar hierop is de nieuwste die ze dan uitbrengen de flagship phone)

 

Een abonnement met toestel afsluiten? Is het wel slim of kan ik beter verder kijken? Als u een abonnement met toestel gaat afsluiten dan krijgt u erg veel verschillende keuzes voorgeschoteld en hierdoor word de keuze erg moeilijk. Voordat u een abonnement met toestel gaat afsluiten denk dan goed na, heb ik echt dat dure toestel nodig dat pas net uit is of heb ik ook genoeg aan die iets goedkopere en oudere die wel bijna even goed is? Zelfs als u de telefoon die u wilt gevonden heeft krijgt u nog 20 opties, sluit ik me abonnement af bij T-mobile of Tele2 en hoeveel data en belminuten heb ik nodig, dit zijn allemaal dingen waar u over na moet denken. Heeft u alle verschillende keuzes na gelopen en de voordeligste gevonden dan zou u denken dat u kunt bestellen, maar niets is minder waar want dan komt het weer is een sim only niet voordeliger dus u gaat kijken hoe duur is een sim only met dezelfde data en belminuten. Natuurlijk is het sim only abonnement goedkoper dus nu gaat u zoeken hoe duur het toestel is wat u erbij gekozen had, u gaat rekenen ben ik goedkoper uit met een sim only en een éénmalig bedrag om het toestel te kopen of ben ik goedkoper als ik het toestel bij mijn abonnement afsluit. Vaak is het goedkoper als u uw toestel bij uw abonnement afsluit, maar ga er niet direct vanuit, u kunt beter iets langer de tijd nemen om wat onderzoek te doen anders geeft u teveel geld uit voor niks.