Internet

Abonnement vervangen met een goedkope prepaid kaart?

Posted On februari 23, 2023 at 8:01 am by / Reacties uitgeschakeld voor Abonnement vervangen met een goedkope prepaid kaart?

Heb je een abonnement, maar wil je overstappen naar prepaid? Er zijn nog wel eens twijfels rondom de kosten van een prepaid simkaart / herlaadkaart. Is het eigenlijk goedkoper, of kom je juist duurder uit? Lees hier meer over de kosten van prepaid en in welke situaties een prepaid kaart goedkoper is.

Wanneer is een prepaid kaart goedkoop?
Mobiele abonnementen zijn over het algemeen het voordeligst wanneer er sprake is van veel en regelmatig gebruik. Met bundels kom je dan lekker goedkoop uit. Het zit echter anders wanneer je een ‘kleinverbruiker’ bent. Dit houdt in dat je verbruik vrij laag is. Het gaat dan om een combinatie van bellen, sms’en, en internetten.

Bij minder verbruik kan een prepaid simkaart / herlaadkaart goedkoper zijn. Je maakt namelijk geen vaste kosten en betaalt alleen voor je daadwerkelijke verbruik. Dit is anders wanneer je een abonnement hebt: met een mobiel abonnement betaal je altijd hetzelfde bedrag voor je bundel, en dus ook wanneer je deze niet ‘op maakt’.

Doordat je met prepaid meer kostencontrole hebt en zelf bepaalt wanneer en met welk bedrag je opwaardeert, is het voor mensen die geen grootverbruiker zijn een interessante optie om goedkoper uit te komen.

Prepaid simkaarten in Nederland
In Nederland zijn er een aantal providers die vooroplopen wanneer het aankomt op prepaid. Deze focussen hierop en dit is te zien in de lagere tarieven en de klantenservice op het gebied van prepaid. Andere telecomproviders bieden prepaid wel aan, maar meer als ‘extra optie’ (met als focus mobiele abonnementen). Verder zijn er nog aanbieders die zich alleen op abonnementen focussen. Identificatie is bij het kopen van een prepaid sim in Nederland niet verplicht.

Herlaadkaarten in België
Een prepaid simkaart wordt in België een herlaadkaart genoemd. Het gaat dus om hetzelfde product. Wel is er een belangrijk verschil. In België is de registratie van simkaarten namelijk verplicht, ook in het geval van prepaid. Dit betekent dat je jezelf altijd moet identificeren. In Nederland is dit niet het geval; ook zonder identificatie is het kopen van een prepaid kaart mogelijk.

Wil je meer weten over herlaadkaarten in België, of deze direct vergelijken? Je kunt herlaadkaarten vergelijken op Prepaidsimkaarten.be. Let hierbij onder andere op de tarieven per MB, belminuut & sms, maar ook op de kosten van de simkaart zelf.

Conclusie
Voor personen die hun simkaart niet zoveel (of niet regelmatig) gebruiken, kan prepaid goedkoper zijn dan een mobiele abonnement. Er is namelijk geen sprake van vaste kosten, en iedereen bepaalt voor zichzelf wanneer er wordt opgewaardeerd. In zowel Nederland als België zijn er een aantal providers met een sterke focus op prepaid. Andere aanbieders richten zich meer op abonnementen.