Uncategorized

De voordelen van cloud telefonie

Posted On september 1, 2022 at 9:31 am by / Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van cloud telefonie

Bellen doe je via analogie telefonie, of via cloud telefonie. Er zitten veel verschillende voordelen aan cloud telefonie. Zo is het een stuk goedkoper dan andere soorten telefonie. Wil jij graag overstappen op cloud telefonie, maar twijfel je hier nog over? Ik dit artikel vertellen wij je alles wat je wil weten over cloud telefonie. Zo maak jij gemakkelijk de keuze om over te stappen op cloud telefonie.

Wat is cloud telefonie?

Cloud telefonie , ook wel VoIP bellen genoemd, wil zeggen dat je belt via internet in plaats van via de telefooncentrale. Het is hierom dan ook een stuk goedkoper dan bellen via zo’n lokale telefooncentrale. Vooral wanneer je zakelijke telefonie gebruikt en goed bereikbaar wil zijn voor klanten, is cloud telefonie een goede oplossing. Cloud telefonie heeft een aantal fijne voordelen. Die voordelen vind je hieronder.

1.      Cloud bellen is goedkoper

Het eerste voordeel, wat we hiervoor al noemden, is dat cloud telefonie een stuk goedkoper is dan vaste telefonie. Je belt namelijk via internet en hebt hierdoor geen vaste telefooncentrale op locatie meer nodig. De abonnementskosten en beltarieven van cloud bellen zijn een stuk lagen dan bij traditionele telefonie. Een goede reden dus om over te stappen op cloud telefonie.

2.      Altijd en overal bereikbaar

Met cloud telefonie ben je niet meer afhankelijk van een vaste werkplek. Je bent namelijk altijd en overal bereikbaar met cloud telefonie, dus je werkt en belt waar en wanneer je maar wilt. Zeker nu steeds meer mensen vanuit huis werken, is cloud telefonie een goede oplossing om toch goed bereikbaar te blijven voor collega’s en klanten.

3.      Cloud telefonie is gebruiksvriendelijk

Een ander prettig voordeel van cloud telefonie is de gebruiksvriendelijkheid. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om je eigen bereikbaarheid in te stellen. Ook komen voicemails niet binnen op je (privé) telefoon, maar komen ze binnen in je mailbox. Hierdoor hoef je niet alle berichten één voor één af te luisteren, maar kies je gemakkelijk welk bericht je luistert.

4.      Cloud telefonie is flexibel en schaalbaar

In de meeste bedrijfsomgevingen komen en gaan de mensen weer. Met cloud telefonie is dit geen probleem, want het is erg flexibel en schaalbaar. Je speelt gemakkelijk in op de wensen binnen jouw bedrijf. De telefonie beweegt dus met jouw organisatie mee, wat een groot voordeel is.

Zoals je ziet heeft cloud telefonie een aantal hele fijne voordelen. Wij hopen dat deze voordelen jou helpen met het kiezen voor cloud telefonie.