Digitalisering

Een pentest als preventie voor gehacked worden

Posted On april 26, 2022 at 9:15 am by / Reacties uitgeschakeld voor Een pentest als preventie voor gehacked worden

Misschien vraag je je naar het lezen van de titel je wel af, wat een Pentest precies is. Waar is deze goed voor? We nemen het graag met je door in deze blog om je te inspireren en te informeren. Je wilt toch dat het systeem van je bedrijf veilig is? Lees er meer over in deze blog. 

Wat is een pentest? 

In principe gaat het er bij een pentest om dat ethische hackers werkzaam bij het testbedrijf het systeem van een ander bedrijf proberen binnen te komen. Tijdens de test wordt gekeken wat een eventuele kwaadwillende hacker zou kunnen doen. Met andere woorden: wat zijn de zwakke plekken van het systeem. 

Er bestaan 3 niveaus van testen

Zwart, grijs en wit. Bij zwart weet de hacker nog niets over het systeem. Is de test grijs, dan weet de hacker al wat meer. Een witte test houdt in dat de hacker van alle informatie op de hoogte is. Hij of zij kan dan gemakkelijk alles aanpassen, heeft alle rechten en wellicht zelfs toegang tot de broncode van een bepaalde applicatie. 

Het doel van een pentest? 

Je wilt dat je systeem veilig is. De continuïteit van je bedrijf hangt er in veel gevallen immers vanaf. Dus wat de ethische hackers willen bereiken is dat het duidelijk wordt waar precies de zwakke punten zitten. Ze reiken daarna direct oplossingen aan.

Het bedrijf cyberant.com biedt pentesten aan en heeft zelf handige tools ontwikkeld om eenmalig of juist continue verschillende delen van een systeem te monitoren. Dat maakt het mogelijk om 24/7 veilig gebruik te maken van een dergelijk systeem. Er worden in Nederland jaarlijks aardig wat cyberdelicten gemeld. Word niet een van de slachtoffers en zorg ervoor dat je voorbereid bent op een hackpoging. Bij cyberant.com ben je wat dat betreft aan het goede adres. Wil je meer handige informatie en tips, dan is het slim om ook de andere blogs op onze site te lezen.