Digitalisering

Hoe archiveer ik de data van mijn telefoons?

Posted On december 21, 2020 at 11:11 am by / Reacties uitgeschakeld voor Hoe archiveer ik de data van mijn telefoons?

Telefoons herbergenveel data, denk aan foto´s en video´s. Wanneer een telefoon toe is aan vervanging, dan moet je wat met de data. Soms blijft dat op de telefoon staan, op andere momenten staat het nog op een SD-kaart. Maar eigenlijk is het op deze manier niet echt toegankelijk. Ook het risico bestaat dat de kaart zoekraakt en dat de data die je misschien wel heel graag wilt bewaren, verloren gaat. Wat doe je daar aan? We nemen het in deze blog met je door. 

Een multimediale oplossing

We gaan er even vanuit dat je alle SD-kaarten van al je telefoons nog hebt. Dat kunnen er best een groot aantal zijn omdat mensen doorgaans snel van telefoon wisselen. Er is een multimediale oplossing om data te bewaren. Je kunt natuurlijk alles op een externe hardeschijf zetten, dat is iets wat we je ook aanraden te doen, maar daarbij is het ook zo dat deze harde schijf kan beschadigen. Het is dus slim om op meerdere plekken je data veilig te stellen. 

Wat is slim om te doen? 

Data kun je het beste ook online opslaan. Op die manier is deze altijd opvraagbaar. Er zijn bedrijven die je hierbij goed kunnen helpen. Een daarvan is https://multiscan.nl/ dit bedrijf digitaliseert je gegevens in een handomdraai. Natuurlijk is je telefoondata al digitaal, maar deze is wel heel goed te archiveren via dit bedrijf. Zeker in combinatie met het digitaliseren van analoge documenten, zoals VHS, Betamax, microfilm, et cetera, is een dergelijke service en dataoplossing een aanrader. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ondernemers al bij multiscan.nl aangeklopt hebben. 

We houden je op de hoogte van zaken die te maken hebben met digitalisering, telefonie en dataoplossingen.