Digitalisering

Laat je belangrijke documenten scannen!

Posted On november 2, 2020 at 12:12 pm by / Reacties uitgeschakeld voor Laat je belangrijke documenten scannen!

Met de digitalisering van documenten is er een nieuwe tijd aangebroken, namelijk die van de conservering van uiterst belangrijke gegevens. Daar gaan we je later meer over vertellen. Lees snel verder in deze blog om te ontdekken hoe jij kunt profiteren van digitaliseerdiensten!

Diverse media die gedigitaliseerd kunnen worden

In een digitaal archief kunnen meerdere media voorkomen. Het vaakst komen we natuurlijk gedrukte documenten tegen, zoals boeken, kranten, losse bladen of andere zaken van papier. Dat gaat na zoveel jaar natuurlijk vergelen en het is kwetsbaar voor tal van zaken. Daarnaast is het ook mogelijk dat je VHS-tapes, Betamax-tapes, kleine videobandjes, of zelfs microfilm in je archief hebt zitten. Wat een fijne gedachte zou het zijn om al deze vaak kostbare gegevens, zoals familiefilms en dergelijk, op een veilige, digitale manier op te kunnen slaan. Hier komt karmac-digitaliseert.nl om de hoek kijken. 

Voordelen van digitaliseren

Er zijn vele voordelen verbonden met het aanleggen van een digitaal archief en het digitaliseren van analoge archieven. Een aantal grote voordelen zijn verbonden met de nieuwe technologie van het digitaliseren. We noemen er een aantal: 

  • Een archief is niet meer vatbaar voor de tand des tijd. Natuurlijk zal de technologie die we vandaag de dag gebruiken over 20 jaar anders zijn, maar dan hebben we wel de digitale gegevens. Die kunnen zo weer in nieuwe technologie geladen worden. Nieuwe digitale tech pakt doorgaans wel oude gegevens, andersom werkt dat vaak niet zo. 
  • Een digitaal archief is gemakkelijk doorzoekbaar. Bestanden zijn snel te vinden met een handige zoekfunctie. Daarbij is het zo dat meerdere mensen (in het geval van een bedrijf of stichting), direct beschikking kunnen hebben over een bepaald document. Je hoeft dus niet op elkaar te wachten. Erg prettig wanneer je een document nodig hebt voor onderzoek. Daarbij is het makkelijk te downloaden (als je de rechten hiervoor bezit natuurlijk) om er mee te werken op je werkplek. Je hoeft er dus niet vanaf om na het analoge archief te lopen. 

Dit zijn zo een aantal voorbeelden die aangeven dat je erg veel plezier kunt hebben van een digitaal archief. Laat je hierover informeren door een expert. Veel succes met je nieuwe archief.