Uncategorized

Lancering Samsung S9 en S9 Plus

Posted On maart 2, 2018 at 8:30 am by / Reacties uitgeschakeld voor Lancering Samsung S9 en S9 Plus

Het is weer tijd voor de jaarlijkse uitgave van een nieuwe Samsung smartphone. Dit jaar is het tijd voor de Samsung S9. Net als vorig jaar brengt Samsung weer twee versies uit, de S9 en de S9 Plus. Betreffende de hardware zit er geen enkel verschil in deze twee versies, alleen het formaat verschilt en de S9 Plus heeft een dubbele camera. De S9 heeft een scherm van 5,8 inch en de S9 Plus een scherm van 6,2 inch. De verwachting is dat deze nieuwe Samsung uitkomt op 16 maart 2018.

Het uiterlijk

Het belangrijkste onderdeel aan de telefoon is het scherm. Net als de vorige versie heeft Samsung het scherm voorkantvullend gemaakt met een doorloop in de randen. In vergelijking met de S8 heeft Samsung het scherm dunner gemaakt, zodat er meer ruimte aan de binnenkant overblijft, zoals de 3000 mAh accu. De achterkant kan besteld worden in drie kleuren: zwart, blauw en paars. Het uiterlijk verschilt op zich niet met de vorige versie, behalve dan dat de vingerafdrukscanner verplaatst is van naast de camera naar onder de camera. De S9 is verder stofdicht en waterbestendig.

Intern

 

Hoewel de S9 hetzelfde werkgeheugen heeft als de S8, namelijk 4 GB, wordt er wel gebruik gemaakt van een nieuwe versie Exynos processor. Dit is Samsungs eigen processor en is de Exynos 9810. Deze processor moet twee maal zo snel zijn als de vorige versie. Ook de opslagruimte beslaat weer 64 GB, net als de S8. De S9 is voorzien van de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem: Android versie 8.0 Oreo. Wel ligt hierover een eigen skin van Samsung, Experience. Hierdoor heb je een geheel nieuw en snel besturingssysteem, maar wel werkend op Android.

Camera

De belangrijkste verbetering aan de S9 is de camera. De lens bevat 12 megapixel met een f/1.5 en f/2.4 diafragma, wat inhoudt dat wanneer de camera detecteert dat je meer licht nodig hebt voor je foto, hij de lens vergroot. Nieuw is ook de super slow-mo, waarbij je filmpjes van 960 frames per seconde, dus extreem vertraagd kunt maken. Dan is er nog een foefje van Apple afgekeken en dat is de AR Emoji. Hiermee kan je zelf emoji maken op basis van je eigen gezichtsuitdrukking.