Uncategorized

Reparaties voor de iPhone

Posted On oktober 17, 2017 at 7:57 am by / Reacties uitgeschakeld voor Reparaties voor de iPhone

Reparaties voor de iPhone

Er kan natuurlijk altijd iets met je telefoon gebeuren. Het scherm gaat kapot, of je iPhone valt in het water. Soms is de verbinding slecht, of kunnen er geen wifi netwerken meer gevonden worden. De batterij is snel leeg, of je telefoon laadt niet meer goed op.
In alle gevallen wil je graag dat je smartphone het zo snel mogelijk weer doet.

Het scherm gaat kapot

Een gebarsten scherm staat op nummer 1 als het gaat om iPhone reparaties. Het scherm is gemaakt van dun glas, wat kwetsbaar is. Bovendien zijn de schermen steeds groter geworden, in de loop van de tijd. Vooral onder jongeren komt het vaak voor dat iemand blijft rondlopen met een scherm dat kapot is. In veel gevallen hoeft niet het hele lcd, alleen het glas te worden vervangen. Dit kun je zelf doen, of laten doen. Een nieuw scherm zal een grote verademing zijn en het gaat slechts om een simpele reparatie.

Overige defecten en iPhone reparaties

Wanneer je iPhone geen goede verbinding meer maakt en niet meer goed oplaadt, kan het zijn dat de oplader of de aansluiting (dock connector) defect is. Deze zal dan vervangen moeten worden.
Indien zowel het lcd als de touchscreen vervangen dienen te worden, zal het hele toestel moeten worden opengemaakt.
Eveneens vormt het laten vervangen van de usb-connector een dure aangelegenheid.
Heb je handigheid hierin kun je bepaalde reparaties zelf uitvoeren, maar het is meestal raadzaam om met je iPhone naar een reparatiecentrum te gaan. Specialisten kunnen nagaan of het probleem softwarematig is, of dat het om bepaalde onderdelen gaat.
Een nieuwe batterij (of accu) zorgt ervoor dat je telefoon weer beter oplaadt, met een langere duur.
Kapotte knopjes en schuifjes kunnen vaak eenvoudig worden verholpen, zodat het toestel weer prima werkt.

Waterschade

Het meest vervelend is wanneer je iPhone nat wordt: een duik uit je zak in het toilet, een flinke regenbui, of per ongeluk in de wasmachine beland. Haal in dat geval de telefoon zo snel mogelijk uit het water en zet deze uit. Leg het toestel vervolgens, om het vocht te laten absorberen, in een afgesloten zak of pot met rijst. Na enige tijd kan het zijn dat je telefoon gewoon weer werkt!
Je moet wel geluk hebben. Waterschade vormt namelijk de meest voorkomende reden om een smartphone af te schrijven: de telefoon valt niet meer te repareren of de kosten zijn te hoog.

Het loont echter altijd na te gaan of iPhone reparatie mogelijk is. Huidige telefoons zijn sterk en in veel gevallen blijkt nog van alles mogelijk te zijn. Ben je zelf niet technisch genoeg, breng je telefoon dan voor advies en reparatie naar een specialist. Softwareherstel of chemisch reinigen kunnen wonderen doen, zodat je smartphone weer optimaal werkt.