Uncategorized

Wat je moet weten over een prepaid simkaart

Posted On december 6, 2017 at 10:26 am by / Reacties uitgeschakeld voor Wat je moet weten over een prepaid simkaart

Een prepaid simkaart is een simkaart voor in je telefoon. Met een simkaart kun je bellen, sms en internetten. Veel mensen hebben al een telefoon dus is het goedkoper om een prepaid simkaart te nemen. Maar om hem te gebruiken met je hem eerst opwaarderen. Want prepaid betekend van tevoren betalen. Dus je moet hem eerst opwaarderen. Dit kan vaak in een supermarkt. Je krijgt dan een bonnetje. Die code moet je invullen in je telefoon invullen. En daarna is het opgewaardeerd. De voordelen van een prepaid zijn dat je geen onverwachte hoge kosten hebt. Want bij mensen die een abonnement hebben bijvoorbeeld met een telefoon hebben dit wel. Omdat je dit niet merkt. Bij prepaid als je daar overheen wil dat kan niet. Als je geen saldo meer hebt dan kan je niks meer. Alleen het nummer 112 bellen. Ook ultiem voor ouders met kinderen. Want ze kunnen wel gewoon gebeld worden, ook kan je het internet en bellen uit zetten. Zodat ze geen onnodige kosten maken.

De nadelen van een prepaid simkaart is dat het vaak duurder is het bellen dan met een abonnement. En je kan ook niet meer bellen als het saldo op is. Prepaid is bij de meeste aanbieders onbeperkt houdbaar. Behalve als je je telefoon heel af en toe gebruikt bijvoorbeeld 1 keer per half jaar.

De voordelen voor het internetten zijn dat het heel goedkoop is. Bij sommige aanbieders betaal je paar cent voor een hele dag internetten. Je kan ook een data simkaart nemen. Dit neem je als je bijvoorbeeld veel internet. Want deze kaart kan ook alleen maar internetten. Maar tegenwoordig maakt dat niet meer uit. Want je kan via Whatsapp nu ook bellen en dit gaat van je MB’s af.