Uncategorized

Het alternatief op de telefoon: portofoons

Posted On november 12, 2018 at 1:57 pm by / Reacties uitgeschakeld voor Het alternatief op de telefoon: portofoons

Telefoons zijn erg handig, je kunt mensen over de hele wereld bellen, je kunt foto’s maken, je kunt dingen op het internet opzoeken en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. In veel beroepen wordt er echter geen gebruik gemaakt van telefoons. Daar wordt gebruik gemaakt van portofoons. Vooral hulpverleners en beveiligers maken er veel gebruik van. Er zijn namelijk veel verschillende portofoons met elk verschillende mogelijkheden en functies.

De afstand tussen de portofoons

Zoals net gezegd hebben portofoons verschillende mogelijkheden. Het belangrijkste verschil tussen verschillende soorten portofoons is het bereik. Wil je portofoons kopen? Dan is het belangrijk om van tevoren goed te bedenken hoe groot de afstand tussen de portofoons zal zijn. Als dit slechts enkele meters is, hoef je geen portofoon te kopen met een enorm bereik. Maar ben je van plan om de portofoons wel ver uit elkaar te gebruiken, dan moet je een portofoon aanschaffen met een groot bereik.

Extra stevig, waterdicht of met GPS?

Naast het verschil in bereik kunnen er nog veel meer verschillen tussen portofoons zitten. Bedenk daarom voor je de portofoons gaat kopen in welke situaties je de portofoon gaat gebruiken. Is er een groot risico dat de portofoon valt en heb je een extra stevig exemplaar nodig? Of ben je veel buiten en is het verstandig om een waterdichte portofoon aan te schaffen? Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Er zijn onder andere stofdichte portofoons, portofoons met GPS en zelfs portofoons met wifi.

Wat zijn populaire merken?

Er zijn verschillende merken die portofoons aanbieden. Een bekende aanbieder is Motorola. Motorola portofoons zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Er zijn al portofoons vanaf 69 euro. De duurdere portofoons hebben uiteraard ook meer mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om verschillende portofoonsets aan te schaffen. Andere bekende merken zijn Kenwood, Tytera en Baofeng.  Ook deze merken bieden portofoons aan met verschillende prijzen en mogelijkheden.