Uncategorized

Post-paid simkaart of een prepaid simkaart?

Posted On december 19, 2017 at 2:53 pm by / Reacties uitgeschakeld voor Post-paid simkaart of een prepaid simkaart?

Post-paid simkaart of een prepaid simkaart?

Iedereen heeft wel een telefoon op zak, zodat we altijd bereikbaar kunnen zijn. tegenwoordig zijn dit kleine moderne smartphones met de coolste nieuwe gadgets. Je kan ze gemakkelijk overal mee naar toe nemen. maar voordat je hier echt gebruik van kan maken en bereikbaar op kan zijn voor iedereen moet je eerst een simkaart hebben. je hebt twee verschillende soorten simkaarten; de post-paid simkaart en de prepaid simkaart. Wij leggen jou hieronder uit wat de verschillen tussen deze twee simkaarten zijn, zodat jij uiteindelijk kan kiezen welke het best bij jou past.

 

Post-paid simkaart

Het woord ‘’post’’ wordt aangegeven aan diensten die verleend worden waarvoor achteraf betaald moet worden. Voor een post-paid simkaart betaald men maandelijks een vast bedrag, dit wordt ook wel een abonnement genoemd. Meestal zitten zij hier 1 of 2 jaar aan vast. Na 1 of 2 jaar is het simkaartje afbetaald en kan je een nieuwe toestel of simkaartje kiezen. Met een post-paid simkaart is er meestal sprake van een sms-, bel- of internetbundel. De meeste mensen maken gebruik van alle 3 de bundels, dit betekend dat zij kunnen bellen, sms’en en gebruik kunnen maken van het internet. elke provider biedt een andere bundel aan.

 

Prepaid simkaart

Mensen die gebruik maken van een prepaid simkaart zitten niet maandelijks vast aan een vast bedrag, maar kunnen hun simkaart opwaarderen wanneer zij dit willen. Zij kunnen hier zelf apart internet of bel minuten voor kopen, zodra je internet of bel minuten op zijn moeten zij weer nieuwe kopen om hier verder gebruik van te kunnen maken. mensen die gebruik maken van een prepaid simkaart betalen in tegenstelling tot mensen  die gebruik maken van een post-paid simkaart wel het volledige bedrag voor hun toestel. Mensen met een post-paid simkaart betalen een maandelijks bedrag om zo hun toestel af te betalen.